Sunday 28 June 2009

Second try, like a dark comedy


Teisel korral saime eksamist läbi. Päris hea tulemusega seejuures, 10. Nii et teise kirjatükiga olid nad väga rahul. Aga meie mulje kogu asjast ei paranenud hea tulemuse kiuste kuidagi.

Rääkisin, et pidin oma lennupiletid ära katkestama. Helistasin õppesekretärile ja küsisin, millal eksam on. 26. juuni hommikul on suuline kaitsmine, ütles ta, see on kindel. Aga millal uuestikirjutatud projekti peame sisse andma? Ei tea veel, teised pole oma eksameid ära kaitsnud, nii et ei tea, kui palju läbi kukuvad ja kui palju aega professoril läheb töö lugemiseks. Arvtavasti 3-4 päeva. No selge, võtsime enda jaoks ettevaatuse mõttes veel lähema tähtaja ja otsustasime, et 20. saame valmis. 14. juunil polnud õppeinfosüsteemis ikkagi ühtegi sõna, et millal me siis töö ära peame andma, nii et saatsime professorile meili. 15. juunil kell 11 tuli meile sekretärilt vastus, et kuidas me julgeme professorile kirjutada selles asjus ja üldsegi pole see mingi personaalne sekretariaat, et kõigiga eraldi peab tegelema. Kui ei ole personaalne, siis peaks olema umbisikuline, ehk siis kogu info avalikult väljas. Seda infot meile kuskilt aga ei antud kuni siis 15. juunini, mil meile öeldi, et tähtaeg on 16. juunil kell 12!! Oijah... Ega meil ei jäänud muud üle kui töölt varem koju tulla ja kirjutama hakata. 24 tunniga oli meil 20 lehekülge väärilist teksti valmis. Seekord viskasime sisse nii palju käsitletud teooriaid ja aritkleid, kui neid oli. Me ei kohkunud millegi ees. Soovitused uuringu all olevale firmale jätsime alles. Teooria, mis soovitusteni viis, kirjutasime ümber. Lõppkokkuvõttes on kõik rahul, firma sai soovitused strateegia paikapanekuks, me saime oma kümned, professor sai oma armastatud teooriaid näha õpilaste töös ning sekretär sai meie peale e-mailis karjuda. Lõpp hea, kõik hea.

PS. Eksamil pakkusin, et ehk kirjutame töö veel korra, siis on võimalus 12 saada. Professor kohkus selle peale ja hakkas kätega vehkima: "Ei-ei, nautige suve ja hüvasti!"

3 comments:

Soovib tundmtuks jääda said...

No mina uskusin sinusse.. Ja kui nüüd kodumaa pinnale satud karga ikka korra mul aia tagant läbi.. Kes teab, äkki näed mind jooksmaski..

Unknown said...

Meil saab otse ikka õppejõuga rääkida, kas või kohvilaua/õlleklaasi taga. Kui ma ühe aine hinde teada sain, siis olin selle üle väga imestunud ning kirjutasin õppejõule meili. Läksin siis koos temaga oma eksamit arutama (see viiski mu hinde alla, teised asjad olid maksimumi peale tehtud). Hinne tõusiski ning õppejõud ütles, et tal on hea meel, et ma temaga rääkima tulin. Et kuidas te julgete professorile isiklikult kirjutada..hmm..

Ma arvan, et meil on ka tegelikult üks selline õppejõud..teooriates kinni. Ebameeldiv..

Siim Esko said...

On mitu õppejõudu, kellega saab otse rääkida. Mõnega ei saa. Tihtipeale on probleemiks see, et on liiga palju tudengeid ühe õppejõu kohta ning sama kehtib administratsiooni kohta.

Muide, see on väga lahe, et sa said oma õppejõuga nii ilusti jutule. Magistritasemel saad arvatavasti veel rohkem üks-ühele vestlusi arendada. See on siis, kui sa just kuhugi väga suurde ülerahvastatud ülikooli ei lähe ;)