Friday 2 January 2009

New Year Came with a Bang... Bang-Bang... Bang...

Laenan siin oma õe sõnu, kes koos Taavoga tulid koos minuga võtma aastavahetust vastu Kopenhaagenis:
"
Jõudsime siis ilusti Siimu juurde ja aastavahetuse sagin läks mööda Siimu sõpradega. Herbert kutsus meid lahkesti enda poolt valmistatud toitu nautima ühe oma sõbranna juurde, kus õhtusöök toimus. Sõime siis imemaitsvat kolmekäigulist õhtusööki ning peale seda hüppasime bussi peale, et uus aasta vastu võtta. Me olime küll kella 12 ajal veel bussis, aga keerasime kella 2 min enda jaoks tahapoole ning siis jõudsime täpseks ajaks väljakule. Väga mürtsurikas oli igal juhul. Peaaegu nagu Eestis, aga seal vist linna poolt spetsiaalselt midagi ei olnud. Peale ilutulestikku ja jalutust linna peal, otsustasime koju minna. Heitsime külje maha u.poole 4 ajal, seega väga kõva pidu ei teinudki või nii.."

Mis puudutab aastavahetust, siis ei jätnud väga head muljet. Suurlinnast oleks võinud rohkem tahta. Palju pauku ja purjus inimesi, tänavad olid täis prahti ja veel purjus inimesi ja kiirabisid, linna korraldatud ilutulestikku polnud, mistõttu tundus asi suht kaootiline.

"
Oleme siin üsna rahulikult ning naudime Taani poolt pakutavat. Kallis on siin küll, seda võib öelda..Eestis on ikka hea elu ;)"


Leidsin ühe asja, mis Taanis on odavam kui Eestis - Itaalia käsitsivalmistatud gelato. Ju siis on see eestlaste jaoks veel luksus, mille eest kallimat hinda küsida. Üllatav küll, aga itaallaste poolt käsitsivalmistatud jäätis on siin odavam kui muu mark, eriti Ben&Jerry's (110 EEK/0,5 l). Ma ikka väga tahan jäätist vist.


7 comments:

Anonymous said...

Jumal tänatud, et ma jäätist ei söö..

Vahur said...

AGA minge vaadake poodide tehnikaosakonda - sealt võib päris mitmeid asju leida, mis on odavamad kui Eestis! Nt. Mac-id

Siim Esko said...

Tehnikaosakonnast midagi odavamalt leida on veel võimatum.

MacBook MB402
Eestis: 15790.00 EEK
Taanis: 7999 DKK ~ 16800 EEK

Isegi Lego on siin kallim :)

Unknown said...

sirje said:
Jäätis on tõesti mõnus magustoit, aga Eestis olen leidnus ainult paar sorti, kus taimerasva pole sees. Vanadus muudab vist ka maitsemeelt.

Vahur said...

Plaatse sai odavamalt mäletan isegi ...
Siis ühele sõbrale tõin pokkerikomplekti milliseid väidevalt Eestis siiani ei müüda - ainult plastmass zetoonidega ja nendegi hinnad hakkavad 600-700 eegust.

Anonymous said...

Kõige odavam on kõik Eestist ise kaasa võtta !

Siim Esko said...

Siin vilksamisi nägin MacBook 402 kuulutust 6999 DKK-ga, ehk kuskil 14700 EEK. Aga kindlasti on seal mingi nõks. Tahavad, et kaasaskantava 3G netiga liituksin ja iga kuu lolliks maksaks.

Aga otsin odavamaid asju edasi ning kui leian, siis ostan :P