Friday 27 February 2009

Siim the Cosmetic CEO

Pealkiri köidab? Seletan allpool, et asi pole üldse nii hull, kui võib paista. Kosmeetikat ma ei müü ja päris firmade etteotsa CEO-ks ka veel kuskile ei pürgi.

Eelmine postitus võis tekitada mulje, nagu "Siimu mõtted on jälle alkoholi juures". Taanlastele südamelähedastest asjadest ma räägin, kuid joomise peale on mul viimasel ajal olnud vähe aega mõelda. Põhiliselt olen olnud kinni loenguteks ettevalmistamise, töö, seminaride ja viimaks ühe toreda asjaga, mille nimi L'Oreal EStrat.

EStrat on L'Oreali poolt iga aasta korraldatav mäng ärisimulatsiooni baasil. Üle maailma 10 500 kolmeliikmelist meeskonda võtavad üle kosmeetikatooteid tootva äriettevõtte juhtimise eesmärgiga viia firma aktsiahind uutesse kõrgustesse. Osalesime mina ühe itaalia ja leedu sõbraga. Vastu tuli võtta kõiksugu otsuseid toodete väljaarendamisest vastutustundliku ettevõtluse (CSR) programmide käimalükkamiseni välja. Tõesti otsused, mis CEO peaks tegema. Lõpuks ei tundunud see mänguna, kuna võtsime seda väga tõsiselt ja programm ise on väga hästi koostatud, nii et ei olnud raske end juhatuse kingadesse asetada.

Mis siis nüüd? Oleme läbinud 6 vooru. Jõudsime võistluses poolfinaali, mis tähendab seda, et oleme maailma 300 parima võistkonna seas, nendest 93 magistritaseme kategoorias, kus meie osaleme. Me võistleme Põhja-Euroopa ja Venemaa tsoonis, kus oleme hetkel kolmandad. Esimene läheb edasi finaalvooru, mis leiab aset Pariisis. Hetkel on otsused ja äriplaan esitatud ning jääme ootama tulemusi, mis tulevad välja 9. märtsil. Nägime tõesti palju vaeva sellega ja veetsime lugematu arv tunde arvude kokkulöömisest äriplaani värvipaleti valikuni. Nii et hoidke meile pöialt!

Raske on seda kõike seletada, nii et midagi arusaamatuks ei jääks, aga kõik öeldud saaks. Loodan, et andsin põhiinfo edasi. Mängu kohta saab lugeda täpsemalt siit. Päris huvitav on uurida ka Rankingut, et kus me asume ja mis riigi meeskondadega vastastikku seisame. Kuni viimase ringini olid võistlemas ka üks meeskond EBSist.

1 comment:

Unknown said...

Sirje said: Loodan, et saate parima tulemuse, mida olete väärt. Julge pealehakkamine ja koostöö rõõmud ning mured on juba Teie võit. Tasub mõelda, missugused võidud meid oma isikliku elu arengu, enese muutmise plaanis edasi viivad ning mida on vaja teha, et siin materiaalses läänemaailmas jalgadele jääda. Mõlemat Jumalat: raha ja vaimsust ei saa korraga täies mahus teenida. Me siin ikka väikselt oma asju üritame.Lõpuks valime vastavalt oma saatusele, enda kujundatud karmale ikka ühe tee. Ja kui me seda eitee, siis elu näitab omal valusal moel, kuhu speame suunduma. Sai selline kommentaar. Kõik võivad vabalt enda lisada. Hoian pöialt!