Friday 7 November 2008

J-Dag

Jõulud tulevad üha lähemale, tunnen. Tunnen ennast rumalana, et sellest novembri alguses räägin, aga mis teha - Jõulud on õhus. Reklaamid, mida kilode kaupa tuleb, sisaldavad üha rohkem ja rohkem dekoratsioonide ja jõulukinkide kuulutusi. Raske on kõike seda sära mitte märgata. Ka ilmad muutuvad järjest külmemaks ja märjemaks - veel üks Taani jõulu eripära. Mu vana korterikaaslane läheb täna ühele soodusmüügile, et jõulukingid varakult ära osta. Ütles, et see aasta tegutseb ta varakult, kuna ta vihkab jõuluostusaginat. Saan tast aru.

Täna on Tuborgi jõuluõlle avamine. See on traditsioon ja ehk sama suur üritus nagu jõulud ise. See tähendab, et kõik tulevad tänavate peale ja baaridesse ning kell 21.00 sõidavad autod kohale, et baarid ja tänavad õllega täita. 21-22 peaks õlu isegi tasuta olema. Siis pole ime, et kõigil hea meel on "J-Dag" üle. Kaen selle suursündmuse ka ise üle. Vaatame, millest kogu see melu...

2 comments:

Vahur said...

Hea motivavtor küll jõulude üle arutlemisks, aga kui õlleks on sellised porterid nagu Eesti poelettidel liiguvad ... siis OEH - tuleb traditsioonilise menüü juurde jääda!

Unknown said...

sirje said
Õllepäev on ikka ausalt välja kuulutatud õlletarbimise päev nagu aru saan?
aga see, et jõuludest kommerts on tehtud, kurvastab küll. Ei, mul pole iseenesest kinkimise ja kingi saamise vastu, kui see tuleb südamest. Hull lugu, et unustatakse, et põhitähendus endasse vaatmine, heategevus ning parimal viisil lähimas ringis pühade pidamine. Astuda kord argipäeva melust välja ning vaadata kes Sa oled, kellega oled ja kui vähesest piisab, et olla armastatud ja armastada saab kõiki,vaatamata nende puudustele.