Sunday 30 November 2008

The Best among Swedes

See oli vist nädal tagasi, kui käisin Riigi Kunstimuuseumis kontserdil. Peaesineja oli Josè Gonzàlez Rootsist. See oli väga populaarne kontsert, kuna 1) see toimus kunstimuuseumis, 2) see oli Josè Gonzàlez ja 3) see oli tasuta. Seetõttu üritasime varakult kohal olla. Jõudsimegi 10 minutit enne ürituse algust kohale. Uksed olid lukus, mistõttu oli sissekäigutrepil oma 1000 inimest. Ootamine ei olnud väga tüütu, kuna ootajatele organiseeriti väike meelelahutus, mis kujutas endast lendavat teerulli. See tähendas siis, et teerull sõitis ringiratast ja teisele poole keskmist sammast oli kinnitatud vasturaskused. Mingi aja pärast, kui kiirus oli piisav, tõusis teerull õhku. Seda on veidi raske ette kujutada, mistõttu lisasin paremale pildi. Huvitav kunst, mida siin tehakse.

Millegipärast lasti enne Josè lavaletulekut muusikat, mida saab vist nautida ainult siis, kui oled fänn või väike tablett keele all. Psühhedeeliline elektroonika ütleks selle kohta, või midagi sellist. Igatahes ajas see kontserdisaalist välja. Käisime käimasolevaid kunstinäitusi vaatamas. Selle nimi on Reality Check ja mõte on siis inimesi maa peale tagasi tuua. Mõned asjad olid päris realistlikud, enamik asju vajas rohkem keskendumist, et selles kunstis mõtet leida. Eks ole suurem osa ideid juba teostatud, mistõttu kunstnikud teevad üha mõistetatumaid taieseid. Pealkirjad ei aidanud ka eriti. Näiteks oli ühtede oranžide kardinate kõrval tekst "Curtains made from the bras of Carol's mother" või midagi sellist. Ja tegemist oli kõige tavalisemate polüesterkardinatega.

Josè tulek oli täielik teemavahetus võrreldes eelnevaga. Nüüd tuli lavale habemega latiino-rootslane, kitarr kaelas ja laulis südantlõhestavaid kitarrimeloodiaid. Mulle meeldis eriti tema Teardropi kaver, aga Heartbeats on ka tuntud ja hea lugu. Võite lisaks uurida tema veebisaiti. Sealt leiab muusikale saateks ka tema videosid.

1 comment:

Vahur said...

Päris muhedad videod tal :P